Clicky

TPR Academy - Kids

Kids Tennis : 3 -12 jaar

Het Kids Tennisproject van Tennis Vlaanderen omvat de opleidingsstructuur voor kinderen van 3 à 4 jaar tot 12 jaar. De missie van KidsTennis is om spelend te leren. Met KidsTennis wil Tennis Vlaanderen structuur bieden binnen de jeugdopleiding en zo de jeugdwerking in clubs verder verbeteren. Alle partners (speler, trainer, ouder, club) worden betrokken in de jeugdopleiding.

De doelstellingen:

  • Kinderen aantrekken en op een correcte en leuke manier leren tennissen.
  • De trainers voorzien van het nodige didactisch materiaal om kwaliteitsvol les te geven.
  • De interesse en betrokkenheid van de ouders verhogen.
  • Clubs ondersteunen.

De 5 pijlers van het KidsTennisleerproces:

  • Eerst ontvangen, dan zenden. Op elk kleur en level zal de speler uitgedaagd worden in het goed ontvangen van de bal. Dit moet voldoende ontwikkeld worden vooraleer de speler succesvol kan zenden.
  • Integratie van coördinatieve vaardigheden. Tennisbewegingen zijn een koppeling van verschillende coördinatieve vaardigheden. Het is dan ook logisch dat we bij de start van het leren tennissen, spelers voldoende coördinatief moeten prikkelen.
  • Game-based approach. Het leerproces is spelgericht. Het startpunt is steeds een spelsituatie waar de speler bepaalde vaardigheden moet ontwikkelen om deze succesvol te kunnen spelen.
  • Gevarieerd herhalen. Het leerproces zal succesvol zijn als je voldoende herhaling kan aanbieden om vaardigheden ‘automatisch’ te laten verlopen. Variatie is nodig om de ‘fun’ te behouden en om de ‘vaardigheden’ aanpasbaar te maken.
  • Ontwikkelingslijnen. Techniek, oefenstof,… alles in het boek is geformuleerd in ontwikkelingslijnen van Blauw 1 tot Groen 2. Met deze lijnen willen we trainers een duidelijk beeld geven van de weg die afgelegd wordt.

Het sporttechnisch concept van Kids Tennis is vrij eenvoudig. Aan de verschillende vaardigheidsniveaus worden eindtermen toegekend. Een aantal hiervan kunnen gemeten worden met testen. De kinderen kunnen overgaan naar een volgende kleur (level) wanneer ze de eindtermen halen.
Op deze manier kunnen zowel de trainer als de ouders de evolutie van het kind volgen. Ook de speler zelf heeft een beter zicht op zijn vooruitgang. Wanneer de kinderen alle kleuren doorlopen, starten ze in KidsTennis Wit/Multimove met balgewenning om dan in Blauw de eerste ‘tennisstappen’ te zetten. KidsTennisspelers eindigen in Groen als een speler met een degelijke basis om levenslang tennisplezier te hebben.

De TPR Academy volgt deze leermethode en zorgt voor een maximale ontwikkeling op maat van elke speler en dit op een leuke manier vol succesbeleving!

Schrijf je in

Kids Padel 5-12 jaar

De TPR Academy was één van de eerste Academies in Vlaanderen die in 2018 startte met het aanbieden van specifieke lessen padel voor kids.
De jarenlange ervaring binnen het Kids Tennis-project werd vertaald binnen de specifieke eigenschappen van padel en werd aangeboden op maat van elke jeugdspeler, dit vanaf 5 jaar.

Onze padeltrainers schreven mee aan het concept Kids Padel voor de federatie en hebben regelmatig overleg met de federatie omtrent de verdere uitbouw van Kids Padel.

Bij de TPR Academy zit u dus voor Kids Padel aan het juiste adres!!

Schrijf je in