Clicky

> 1000 leden

De tennis- en padelclub Rumbeke heeft voor de eerste maal in zijn bestaan de kaap van de 1000 leden overschreden.

De club telde jarenlang tussen 700 a 800 leden.  De laatste jaren groeide dit aan tot een 850 leden.

De oprichting van de zusterclub TC Onledemolen op het domein van Dominiek Savio te Gits en de padelclub hebben het ledenaantal enorm laten stijgen.

Momenteel zijn er ongeveer een 100 tal leden die zowel padel als tennis spelen. Daarnaast zijn er een 250 padelspelers en 650 tennisleden.

Voor de padelspelers is er momenteel een noodzakelijke ledenstop.

 

TC Rumbeke is de jeugd- en gezinsclub bij uitstek. Ongeveer de helft van de leden is jonger dan 18 jaar en zowel de ouders als de kinderen spelen op onze club.

Naast het tennis of padel is er ook aandacht voor andere activiteiten: Wandelen, kaarten, kwissen … enz.

Er worden zowel tennis- als padellessen voor jongeren en volwassenen georganiseerd. In de vakantieperiodes is het een drukte van jewelste door de kampen.

Wij hebben ook bijzondere aandacht voor de G sport. Onder deskundige leiding van onze kersvers Belgisch Rolstoelkampioen Yvan Kindt draait onze rolstoeltennisafdeling op volle toeren.

Interesse in één van onze sportieve werkingen laat het ons weten via info@tcrumbeke.be .

 

Begin 2010 investeerden wij in samenwerking met de stad Roeselare in een complex met 8 buiten- en 5 binnenterreinen. In 2011 verhuisden wij dan definitief naar het sportcomplex Wervikhove.

Een vijftal jaar terug werden met tussenkomst van de gemeente Hooglede/Gits twee tennisterreinen met ledverlichting aangelegd in Gits.

Recent werden twee tennisterreinen ongebouwd tot vier padelterreinen met ledverlichting. De club blijft gefocust op de toekomst.

Tal van nieuwe initiatieven liggen klaar. Wij willen ook een milieuvriendelijke club zijn. Ledverlichting op onze binnen- en buitenterreinen staat hoog op het verlanglijstje.

Een verdere uitbouw van de padelmogelijkheden is noodzakelijk. Maar ook het nabuurschap is voor ons belangrijk. Wij komen goed overeen met onze voetballende buren van KSV Rumbeke en

de handboogschutters Sint Joris. Wij willen ook geen overlast veroorzaken voor de bewoners rond de sportsite.

 

Wij zijn trots dat wij zoveel mensen aan het sporten krijgen. In tijden van corona hebben wij zoals vele andere clubs het ook moeilijk. Ons ledenaantal stijgt maar andere inkomsten zoals deze van de bar, activiteiten, …

vallen weg. Wij hebben ook meer kosten zoals bijvoorbeeld het aankopen van ontsmettingszuilen. Omdat wij onze leden ook langer buiten laten spelen hebben wij meer verlichtingskosten.

De overschrijding van kaap van de 1000 leden is een stimulans om door te gaan. Het is een appreciatie voor vele werk van onze bestuursleden en medewerkers.

 

Namens het bestuur,

 

Curd Neyrinck

Voorzitter TC Rumbeke
terug naar overzicht